Biografie

Ik ben Casper Struijk, geboren in 2004 in Rijssen. Mijn interesse in muziek was op jonge leeftijd al groot. Ik was als baby vaak te vinden achter het harmonium dat in de woonkamer stond. Toen de behoefte kwam om op les te gaan, ben ik naar Dick Sanderman gegaan, van wie ik les kreeg op de muziekschool in Rijssen. Hier vorderde ik snel en in korte tijd werd het laatste examen gehaald. Op latere leeftijd werd mijn interesse ook gewekt voor beiaard. Ik volgde beiaardlessen bij Jan-Geert Heuvelman.

Sinds september 2022 studeer ik orgel bij Bas de Vroome en Christian Schmitt aan het concervatorium van Rotterdam. Bij Bas studeer ik ook basso continuo en verder studeer ik in Rotterdam piano bij Martin Lekkerkerk en improvisatie bij Hayo Boerema. Aan de Nederlandse Beiaardschool, onderdeel van het conservatorium van Utrecht, studeer ik beiaard bij Christiaan Winter en Tommy van Doorn.

Ik heb masterclasses gevolgd bij grote namen als Pieter van Dijk, Zuzana Ferjenčíková en Vincent Dubois. In september 2019 won ik de tweede prijs op het internationale Ambitus Orgelconcours in de jongste leeftijdscategorie.

Als organist geef regelmatig uitvoeringen en concerten, zowel alleen als samen met andere instrumenten. Als beiaardier geef ik maandelijks een bespeling op de carillons van de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort en vervang ik regelmatig beiaardiers in verschillende plaatsen. Als pianist werk ik in de showroom van Paul Roescher in Rijssen en Apeldoorn, waar ik op zaterdagen en tijdens speciale gelegenheden zorg voor sfeervolle achtergrondmuziek.